Egy év elteltével, pontosan ugyanazon a hétvégén, mint tavaly, ismét Badacsonytomajba látogattam. tavaly a tomaji strandon próbáltam ki a Kalóz Strandbisztrót, most pedig a szigligeti strandon a legendás Oszi bácsi halai közül kóstoltam egy hibátlan keszeget egy tökéletes kovászos uborkával:
Ez volt tehát az ebédem, a vacsora jó hangulatát pedig a Pláne Borteraszon alapoztam meg, ahol mindenféle badacsonyi borfajtából igen nagy a választék, ezt a rövid bemutató cikket érdemes elolvasni róla. Szóval jó volt ez:
Vacsora a Kishableányban, ami az újhullámos észak-balatoni gasztronómia egyik első fecskéjének tekinthető. A Laposa család valódi értéket hozott létre Tomaj központjában. Finom burgerek vannak:
(Igen, a magyar ízlést követve a hús alapból well done és csak kérésre hagyják mediumra.)
És még finomabb, Keszthelyről hozott sütemények, mint például ez az isteni Rákóczi túrós:
Ez a Pláne, ez pedig a Kishableány Facebook-oldala. Mindkét helyen elfogadnak bankkártyát. Kötelezők!