Egyesült Vargha Napló Művek

Egyesült Vargha Napló Művek

129. Ördögkatlan 2019

2019. augusztus 10. - hamar

Tavaly, miután hazajöttem életem 5. Ördögkatlanáról és látni véltem a lecsúszás veszélyét, írtam a főszervezőnek egy e-mailt és felhívtam figyelmét a hibákra: hirtelen túl sok egyetmista rohamozta meg ezt az olcsó fesztivált, ami rengeteg bosszúságot okozott mindenkinek, ideértve minket is. Idén tehát kíváncsian vártam, mi változik. Jelentem, semmi. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy  a 6. volt életem utolsó ilyen fesztiválja. Épp gyászidőszakot élek tehát. 

Bejutottunk persze jó dolgokra, nem bántam egy percét sem az ottlétünknek és mégis! Nem várom a következőt... Nem várom a Mokos pincénél immár az udvar végében kígyózó nemsorszámos sor végére való beállást a tűző napon, a Mokosban hisztérikus idegbeteg 20 év körüli rendészkislányok velem való rikácsolását, az út közepén a sötétben stoppoló egyetemistákat, a szűkülő és romló gasztrokínálatot, a nagyobb helyiségbe költözni képtelen operabeavatót.

Sajnos a helyzet pedig nem fog javulni, mert a főszervezők odanylatkoztak, hogy a mezítlábas jelleget meg kívánjék tartani: azaz érdemben nem lesz emelve a jegyár, minek követketében a fesztivál gerincét a kisegyetemisták fogják adni továbbra is, akik az alacsony árakért mennek és mindegy nekik, hogy kik vannak színpadon, friss végzős színiegyetemisták és alter garézszenekarok vagy Pintér Béla és Lajkó Félix. Rossz irányt vett a Katlan, nagy kár érte. Az árak emelése helyett a helyszíneket és a kínálatot kurtítják. Sajnálom.

Apró megjegyzés még: elmarad Tállyán szeptemberben a Kerekdomb Fesztivál. (Nem jött össze elég pénz rá.) Ettől függetlenül én idén ott leszek Tállyán, mert valami program elvileg lesz majd ott, most szerveződik. Meg Mádra is mindig jó menni és a szálásunkat oda, a csodálatos Erzsébet Vendégházba foglaltuk.

S még egy apró megjegyzés: lesz idén is Bor, mámor, Bénye. Ez lesz az én új Katlanom! Idén egy spanyolorszégi utazás miatt sajnos ki kell hagynom, de jövőtől kezdve bizony ott a helyem! Kicsit más jellegű, persze, de ideje kipróbálni!

Vegyük számba, hogy mit látott előbb 6, majd az utolsó napon, szombaton imár 8 fős csapatunk a Katlanon:

0_1.jpg

Fűben fröccsözés háttérzenéje: Rájátszás. Írók-költők és zenészek muzsikálása

1_4.jpg

Will Eno: Jó éjt, szomszéd! A Nézőművészeti Kft. megint jó, mi több, ÉRDEKES darabot hozott a Katlanra

2_5.jpg

Péterfy Bori megint dögös volt, egy tévesen jelzett vihar miatt az utolsó 4 számot már nem tudta viszont elénekelni

3_4.jpg

Az operabeavató megint fergetegesen jó volt, első alkalom: Háry János, másdoik alkalom: Bánk bán

4_6.jpg

A Faluturisták színészei megint nagyon viccesek voltak, egy kvízzel jöttek az elmúlt évek alkalmairól...

6_4.jpg

...és azért persze elszabadult a végén az őrület: "Klíma, klíma, menj külföldre!"

5_6.jpg

Ripoff Raskolnikov! De jól esett megint bluest hallgatni a Katlanon! Régen volt mér az a Little G Weevil!

9_3.jpg

Beck Zoltán-mérgezést kaptunk, összesen négyszer láttuk színpadon 4 nap alatt. Ez az önálló estje, jó volt!

8_4.jpg

Igen, a szokásos Háy come Beck című duó. Háy János író felolvas, Zoltán meg zenél, aztán a végén mindketten

10_3.jpg

Korábban is volt, de én nem emlékszem rá: kocsmakvíz. Különböző emberekhez csapódtunk három este folyamán, az első este elég szerencsésen, ugyanis megnyertük. Semmi nagy dologra nem kell gondolni, a Vylyan Pincészet chardonnay-ja volt a díj. Na, melyik az a NATO-alapító ország, ahol nincsenek szúnyogok? :-) 

7_4.jpg

Bejutottunk, utolsóként ugyan, de bejutottunk a Dollár Papa Gyermekei társulat Árvácska című előadására a nagyharsányi tornaterembe. Kulka János néma szerepben, Simkó Katalin címszerepben. Megrendítő, jó előadás! 

S persze van, amiről nincs kép, például Vecsei H. Miklós József Attila-estjéről, meg egy csomó olyan dologról, amibe csak belehallgattunk vagy belenéztünk. Akarva vagy akaratlanul... 

A bejegyzés trackback címe:

https://evnm.blog.hu/api/trackback/id/tr7715004044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása