Fantasztikus szombatot tölthettünk el nemrég a Somlói Juhfark Ünnepen, melyről részletesen nem akarok külön posztban beszámolni, a lényeg, hogy a Tornai Pincészetben 26 juhfarkot kóstolhattunk a 27-ből, mind somlói termelőktől és egyik finomabb volt, mint a másik! (Végül a 27.-et is sikerült megkóstolni másnap a Spiegelberg Pincében, mert Spiegelberg úr előző este igencsak gyorsan lelépett és a borát nem hagyta ott.) A szombatba a következők fértek bele: érkezés Somlószőlősre egy csodálatos szállásra, a Somlói Sellő vendégházba, aztán Kreinbacher étterem, dűlőtúra bornibusszal (traktor vontatta zárt utánfutó fapados ülőhelyekkel) a déli oldalon, kóstolás, ameddig bírtuk. Vasárna jártunk Bándon (hagyományos csárdaétteremben, fotók nem készültek), Herenden, Veszprémben és a litéri Árpád-kori templomban.
Tehát a fantasztikus Kreinbacher a fantasztikus, málnacukor aromájú rozépezsgőjével:
És az ételek, amiket fogyasztottam a dicséretesen rövid étlapról:
A pincér épp a paradicsom consommémat tölti a levesbetétre, a háttérben egy céklaleves
Paradicsom consommé fürjtojással
Pulled pork (tépett disznó) hamburger batátacsipsszel (mennyei, szaftos sertéshús!!!)
Csokoládéhab mangókrémmel és liofilizált málnával